Prokelj iseći na četvrtine.
Crni luk sitno iseckati i kratko prodinstati na ulju.
Dodati prokelj, preliti vodom, posoliti, pobiberiti i kuvati na laganoj vatri oko 20 minuta.
Gotovu čorbu zgusnuti umućenim žumancima i brašnom.
Servirati čorbu od prokelja, posuti kockicama suvog hleba (krutonima) i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 327 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 106 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 163.5 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 1.5 g