Na ulju prodinstati iseckan crni luk, a zatim dodati preostalo isečeno povrće: šargarepu, paštrnak, peršun, celer, krompir i kelerabu.
Propržiti, posoliti, pobiberiti, začiniti dodatkom za jelo, preliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša.
Čorbu servirati u tanjir, dekorisati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Natrijum - 161 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Natrijum - 80.5 mg
Vlakna - 2.5 g