Skuvati cveklu, šargarepu i celer. Usitniti u blenderu povrće i vratiti da se kuva u istoj vodi još par minuta.
U čorbu dodati lišće celera, sitno iseckan beli luk i sok od limuna.
Kukuruzno brašno razmutiti sa malo vode, dodati u čorbu i kuvati par minuta dok se ne zgusne.
Na samom kraju u čorbu dodati maslinovo ulje, začiniti dodatkom za jelo i promešati.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 68 %
Natrijum - 102 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Natrijum - 51 mg
Vlakna - 2 g