Sitno iseći crni luk i propržiti na zagrejanom ulju. Dodati bundevu isečenu na kocke, preliti bujonom, posoliti, pobiberiti i kuvati dok bundeva ne omekša.
Usitniti sastojke štapnim mikserom, posuti delom parmezana, začiniti kurkumom i kuvati dok ne proključa.
Za to vreme na ulju propržiti šampinjone iseckane na listiće i iseckanu pršutu.
Servirati čorbu od bundeve na tanjir, dodati šampinjone i pršutu, posuti preostalim parmezanom, dekorisati listićima mente i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 10 mg
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Natrijum - 306 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 5 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Natrijum - 153 mg
Vlakna - 0.5 g