Butkicu iseći na manje komade, blago posoliti, pobiberiti i staviti u tepsiju.
Preliti sokom od ceđene pomorandže i polovinom potrebne količine crvenog vina i staviti u rernu zagrejanu na 200*C. Peći oko 15 minuta.
Džem od brusnice staviti u šerpu, preliti preostalim crvenim vinom, posuti cimetom i uz stalno mešanje kuvati sok dok ne provri.
Izvaditi butkicu iz rerne, preliti slatkim sokom i vratiti u rernu. Peći još 10 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 2050 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 161 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 1025 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 80.5 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 0 g