Povrće očistiti i staviti u šerpu. Dodati meso, preliti vodom i začiniti. Zagrejati do ključanja, a zatim sniziti temperaturu i kuvati oko pola sata.
Kada je meso kuvano, bujon procediti, a meso i povrće iskoristiti za pripremu nekog jela.
Bujon možete odmah koristiti ili ga zamrznuti i upotrebljavati kasnije za pripremu raznih jela.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 253 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 126.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 2 g