Toggle Navigation

 

Bruskete sa povrćem i kozjim sirom

Savršenstvo u jednom zalogaju...

Plativoo
Priprema

Tikvice i patlidžan iseci žilijen (na štapice), posoliti, pobiberiti i kratko propržiti na zagrejanom maslinovom ulju.

Staviti povrće na kriške hleba, dodati kozji sir isečen na komade i i zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 5 minuta.

Bruskete poslužiti tople.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 410 kcal

Belančevine - 23 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 24 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 11 g

Holesterol - 39 mg

Ugljeni hidrati - 70 g

Ugljeni hidrati (%) - 47 %

Natrijum - 1051 mg

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 85 g

Energetska vrednost porcije - 205 kcal

Belančevine - 11.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 5.5 g

Holesterol - 19.5 mg

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %

Natrijum - 525.5 mg

Vlakna - 3 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 baget
    • 150 g patlidžana
    • 150 g tikvice
    • 150 g kozjeg sira
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • so,
    • biber
Ključne reči:
baget patlidžan tikvice kozji sir