Tikvice i patlidžan iseci žilijen (na štapice), posoliti, pobiberiti i kratko propržiti na zagrejanom maslinovom ulju.
Staviti povrće na kriške hleba, dodati kozji sir isečen na komade i i zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 5 minuta.
Bruskete poslužiti tople.
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 24 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 39 mg
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Natrijum - 1051 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Belančevine - 11.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 12 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 19.5 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Natrijum - 525.5 mg
Vlakna - 3 g