Hleb iseći na kriške i staviti da se zapeče 10 minuta u zagrejanu rernu na 180*C.
Čeri paradajz, beli luk i peršunov list iseći i pomešati sa maslinovim uljem.
Rukolu i pripremljenu masu staviti na zapečen hleb, dodati inćune, kolutove crvenog luka, masline i kapar.
Bruskete servirati i poslužiti uz sok od jabuke.
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 1480 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 21 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 107.5 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 740 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 10.5 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 4 g