Toggle Navigation

 

Bruskete od patlidžana i tikvica

Savršena kombinacija ukusa!

Plativoo
Priprema

Patlidžan i tikvice iseći na kolutove i poređˆati u tepsiju.

Paradajz, papriku, beli luk, pršutu i mocarelu sitno iseckati, staviti u činiju, posoliti i promešati nadev.

Staviti nadev preko tikvica i patlidžana, začiniti svežim bosiljkom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta.

Bruskete servirati tople.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 26 %

Masti - 16 g

Masti (%) - 62 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 14 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 711 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 7 mg

Ugljeni hidrati - 3.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Natrijum - 355.5 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g patlidžana
    • 200 g tikvica
    • 150 g paradajza
    • 100 g paprike
    • 120 g mocarele
    • 120 g pršute
    • 2 čena belog luka
    • bosiljak
    • so,
    • 3 kašike maslinovog ulja