Patlidžan i tikvice iseći na kolutove i poređati u tepsiju.
Paradajz, papriku, beli luk, pršutu i mocarelu sitno iseckati, staviti u činiju, posoliti i promešati nadev.
Staviti nadev preko tikvica i patlidžana, začiniti svežim bosiljkom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta.
Bruskete servirati tople.
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 26 %
Masti - 16 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 14 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Natrijum - 711 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 7 mg
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Natrijum - 355.5 mg
Vlakna - 1.5 g