Staviti cvetove brokolija da se kuvaju,a zatim ih izvaditi u činiju i izmiksati.
U šerpi rastopiti ulje i puter, dodati brašno, kratko upržiti i uz stalno mešanje kuvarskom žicom uliti vodu u kojoj je kuvan brokoli.
Dodati izmiksan brokoli, biljnu pavlaku i začine.
Tost hleb zapeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 5-6 minuta.
Izvaditi i utrljati beli luk u pečeni tost. Servirati čorbu uz pečeni i mirisni tost.
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine - 10 g
Masti - 11 g
Masti (%) - 55 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 4 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Natrijum - 209 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 122.5 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine - 5 g
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 27.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 2 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Natrijum - 104.5 mg
Vlakna - 1.5 g