Brancina očistiti, isfilirati, posoliti, pobiberiti, posuti iglicama ruzmarina, preliti sokom od limuna i ostaviti da se marinira oko 20 minuta.
Pavlaku za kuvanje staviti u šerpu i kad provri dodati sitno iseckane stabljike celera. Kuvati na laganoj vatri dok ne proključa, a za to vreme skuvati njoke u kipućoj vodi.
Lešnik samleti, kratko propržiti u suvom tiganju i dodati u sos. Sos posoliti, pobiberiti, začiniti muskatnim oraščićem, promešati i dodati oceđene njoke.
Filete brancina ispeći na zagrejanom maslinovom ulju.
Servirati brancina sa njokama u lešnik sosu i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 695 kcal
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 27 %
Masti - 33 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 144 mg
Ugljeni hidrati - 59 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 964 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 347.5 kcal
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Masti - 16.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 72 mg
Ugljeni hidrati - 29.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 482 mg
Vlakna - 3 g