Pasulj izvaditi iz konzerve, dobro isprati i ocediti.
Tunjevinu ocediti od viška ulja.
Luk iseći na tanke listiće.
Zelenu salatu oprati i iseći na šire trakice.
Sve sastojke izmešati, dodati balzamiko sirće, peršunov list i začiniti po ukusu. Jelo služiti hladno.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 485 kcal
Natrijum - 970 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 242.5 kcal
Natrijum - 485 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 4.5 g