Toggle Navigation

 

Voćni žele

Izgleda neodoljivo.

Plativoo
Priprema

Skuvati vodu sa šećerom, dodati voće i kuvati još 5 minuta. U smesu dodati želatin i promešati. 

Razliti u kalup za kuglof i ostaviti na hladnom mestu da se stegne.

Voćni žele izvaditi iz kalupa tako što ćete ga kratko uroniti u sud sa vrucom vodom, servirati na tacnu, iseći na manje komade i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 105 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 0 g

Masti (%) - 1 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 82 %

Natrijum - 10 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 52.5 g

Energetska vrednost porcije - 50 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 0 g

Masti (%) - 0.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Natrijum - 5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

24

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 kesice želatina
    • 400 g šećera
    • 12 dcl vode
    • 200 g malina
    • 200 g kupina
    • 200 g višanja
    • 200 g borovnica
Ključne reči:
šećer voće želatin