Umutiti penasto jaja i šećer, dodati brašno, mak, mleko, ulje, rum, prašak za pecivo i iseckano suvo voće.
Razliti masu u pripremljenu đuveč tepsiju i ispeći u zgrejanoj rerni na 180*C, oko 45 minuta.
Pečen i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu, iseći na kocke i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 22 mg
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 70 %
Natrijum - 87 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 127.5 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 11 mg
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Natrijum - 43.5 mg
Vlakna - 1.5 g