U činiju staviti obe vrste brašna, pivo, so, suvi kvasac, šećer, ulje i polovinu količine maka.
Umesiti glatko testo, podeliti na 6 jufki i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Svaku jufku razviti oklagijom na list debljine 1 cm, iseći na 8 delova (trouglova) i uviti kiflice.
Poređati kiflice u pripremljenu tepsiju, premazati umućenim jajetom i peći u rerni zagrejanoj na 180° C oko pola sata.
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 5 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Natrijum - 22 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 2.5 mg
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Natrijum - 11 mg
Vlakna - 0.5 g