Toggle Navigation

 

Proja

U proju od mlečnih proizvoda možete staviti gotovo sve i kajmak i mladi ili stari sir i jogurt i mileram.

Plativoo
Priprema

U činiji umutiti jaja, dodati sve ostale sastojke i dobro umešati.

Napraviti testo koje je više tečno nego tvrdo.

Nauljiti tepsiju, posuti brašnom i razliti pripremljenu masu.

Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 40 minuta.

Proju malo prohladiti, iseći na kocke i servirati za doručak.

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 248 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 64 mg

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 46 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 75 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Natrijum - 124 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 8 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 32 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 3 jaja
    • 1 šolja kukuruznog brašna
    • 1 šolja kukuruznog griza
    • 1 šolja pšeničnog brašna
    • 1 kesica praška za pecivo
    • mineralna voda
    • 200 g sitnog sira od obranog mleka (može i kajmak)
    • 1 kašika ulja