Odvojiti žumanca od belanaca.
Ulupati čvrst sneg od belanaca i postepeno dodavati šećer. Dodati jedno po jedno žumance, a zatim lagano umešati prosejano brašno i promešati smesu.
Podmazati kalup i po dnu poreati polutke kajsija. Preliti umućenom smesom za piškotu i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Izvaditi kolač iz rerne, prevrnuti na tacnu i ostaviti da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku, dodati iseckane kajsije, promešati i sjediniti.
Ohlađen kolač filovati i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi do služenja.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 17 g
Masti (%) - 61 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 119 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 40 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 30.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 59.5 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 20 mg
Vlakna - 0.5 g