Popariti kajsije, poklopiti ih i ostaviti da odstoje dva-tri sata. Zatim ih ocediti i samleti. Kašu od kajsija pomešati sa 200 g kokosa, pa još jednom samleti. U smesu kokosa i kajsija umešati sok od limuna i šećer u prahu. Masu oblikovati u rolat, pa iseći na kolutove. Svaki komad uvaljati u ostatak kokosa i servirati na tanjir.
Kokosovo brašno se najčešće upotrebljava za pripremu poslastica, sitnih kolača i torti, ali se vrlo dobro slaže i sa egzotično začinjenim slanim jelima.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 10 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 3 g