Toggle Navigation

 

Voćne kupe (posno)

Suve smokve će ostati sveže nekoliko meseci ukoliko se čuvaju na hladnom, tamnom mestu ili u frižideru. Moraju biti dobro upakovane kako ne bi bile izložene dejstvu vazduha koji ih može isušiti i stvrdnuti. Suve smokve se mogu jesti u svom prirodnom obliku ili kratko obarene u vodi ili nekom voćnom soku.

Plativoo
Priprema

Sjediniti sve sastojke: mleveno suvo grožđe i smokve, sitno iseckani kandirani ananas, džem od kajsija i koru od pomorandže, dobro umesiti i formirati kupe.

Voćne kupe uvaljati u listiće badema, staviti u papirne korpice i ostaviti da se suše.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 65 kcal

Natrijum - 2 mg

Masti - 0 g

Masti (%) - 3 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 93 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 12.5 g

Energetska vrednost porcije - 32.5 kcal

Natrijum - 1 mg

Masti - 0 g

Masti (%) - 1.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 46.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g mlevenog suvog grožda
    • 150 g mlevenih suvih smokava
    • 100 g sitno iseckanog kandiranog ananasa
    • 1 kašika džema od kajsija
    • rendana kora 1 pomorandže