U zagrejano mleko staviti šećer, rastopiti i kad provri dodati kesicu pudinga od čokolade. Kuvati puding uz stalno mešanje i paziti da ne zagori. Ostaviti da se prohladi. Biljnu pavlaku umutiti u šlag. U čaše za serviranje naizmenično sipati puding i dodati višnje, a na kraju sve dekoristai šlagom.
U celini vrlo dobro izbalansirana poslastica u kojoj mogu da uživaju i stari i mladi. Prilikom pripreme koristite obrano mleko.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 235 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 5 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 92.5 kcal
Natrijum - 117.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 2.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 0.5 g