U toplom mleku uz stalno mešanje skuvati puding.
U puding dodati crnu čokoladu, mešati dok se ne rastopi i ostaviti da se ohladi.
Margarin i šećer u prahu umutiti mikserom i dodati malo ohlađenog pudinga.
Keks umočiti u mleko i slagati ga u kalup.
Premazati keks čokoladnim filom od pudinga i ponavljati postupak dok se ne upotrebe svi sastojci.
Preostalim filom dekorisati tortu, narendati čokoladu i ostaviti da se ohladi.
Ohlađenu tortu iseći i servirati na tanjir.
Kolači i poslastice uobičajeno imaju veliki sadžaj masti i šećera, te se zajedno sa masnoćama nalaze na samom vrhu piramide pravilne ishrane, uz napomenu da se mogu koristiti povremeno i u malim količinama. Stoga poslastice treba da budu pre izuzetak, a ne pravilo u vašoj ishrani.
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 5 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 55 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 250 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 2.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 1.5 g