Penasto umutiti puter sa šećerom. Dodati keks, lešnike, kakao i sok od pomorandže, a zatim sve promešati. Kalup obložiti sa papirom za pečenje i staviti smesu od keksa.
Puding razmutiti sa malo mleka i skuvati u ostatku mleka sa šećerom. U prohlađen puding dodati puter i dobro umutiti. Puding premazati preko keksa i preliti glazurom od čokolade (na pari rastopiti čokoladu, puter i malo vode).
Bajaderu ohladiti i iseći na kocke.
Kao i sve poslastice za čiju pripremu se koriste puter i čokolada i ova sadrži znatno veću količinu kako ukupnih masti, tako i zasićenih masnih kiselina koje ubrzavaju proces ateroskleroze.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 280 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 28 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 122.5 kcal
Natrijum - 140 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 14 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 1 g