Zagrejati do ključanja ulje, vodu i malo soli. Skloniti sa grejnog tela i uz mešanje dodavati brašno. Kada se masa ujednači, vratiti na grejno telo i kuvati još 2-3 minute.
Ostaviti da se smesa ohladi, a zatim dodavati uz stalno mešanje jedno po jedno jaje. Staviti smesu u špric i istiskivati u tepsiju tulumbe. Ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 25 minuta.
Skuvati preliv od šećera, vode i limunovog soka.
Tople tulumbe preliti skuvanim prelivom i ostaviti da se ohlade.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 28 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 21 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 14 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 10.5 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 10.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 0 g