Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, gustin, kakao, prašak za pecivo i sok od pomorandže. Masu sipati u pripremljen kalup i peći koru u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 25 minuta.
Želatin razmutiti sa malo vode. Mandarine oljuštiti i raspoloviti na kriške. U šerpu sipati sok od pomorandže, dodati mandarine i kuvati dok tečnost ne ispari. Dodati želatin, promešati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti pavlaku i odvojiti deo za ukrašavanje, a u ostatak pavlake sipati mandarine i dobro promešati.
Koru premazati filom od mandarina i ukrasiti.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 60 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 71 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 30 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %
Vlakna - 0.5 g