Toggle Navigation

 

Torta sa malinama, višnjama i piškotama

Malina je u antičkim vremenima bila poznata svim narodima u Evropi.

Plativoo
Priprema

Penasto umutiti žumanca sa šećerom i kad se masa udvostruči, dodati brašno i promešati.

Zagrejati mleko, sipati umućena žumanca i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne.

Krem ohladiti, a zatim dodati penasto umućen margarin.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.

Piškote potapati u sok i ređati po obodu kalupa (kao tarabu). Rasporediti maline i i višnje. prekriti filom i ostaviti da se torta dobro ohladi.

Dekorisati tortu šlagom i rastopljenom čokoladom ili čokoladnim topingom.. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 340 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 20 g

Masti (%) - 51 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 147 mg

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Natrijum - 123 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 65 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 25.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 73.5 mg

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Natrijum - 61.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 400 g piškota
    • 200 ml soka od jabuke
  • Krem:
    • 5 žumanaca
    • 20 kašika šećera
    • 10 kašika brašna
    • 500 ml mleka
    • 1 margarin
    • 250 g višanja
    • 250 g malina
  • Dekoracija:
    • 350 ml slatke pavlake
    • čokolade za preliv