Sjediniti u činiji mleveni keks, margarin, sok od jabuke i čokoladu u prahu. Masu staviti u kalup i ostaviti da se stegne.
Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da odstoji 15 minuta.
Razmutiti puding sa malo mleka, a ostatak mleka zagrejati. Uliti razmućen puding, dodati šećer i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti pavlaku, dodati želatin i izmiksati. U to sipati puding, dodati iseckane urme (datule) i dobro promešati.
Sipati fil preko keksa i posuti iseckanim lešnikom. Ostaviti tortu da se dobro ohladi i servirati.
Na 100 g ploda, urme sadrže oko 75 g ugljenih hidrata, najvećim delom glukozu i fruktozu. Urme stoga predstavljuju odličan prirodan izvor energije koji će vam brzo dati snagu, te su pogodne u situacijama kada je neophodno da brzo obnovite energiju.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 320 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 160 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 1.5 g