Umutiti šlag sa mlekom i ostaviti na hladnom mestu.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
Razmutiti želatin sa malo vode. Ušpinovati šećer sa vodom i dok je vreo dodati želatin, promešati i mutiti dok se ne ohladi.
Sjediniti sve tri smese i ostaviti da se malo stegne. Zatim lagano varjačom umešati dobro oceđeno bobičasto voće i pažljivo promešati.
Kalup obložiti piškotama umućenim u mleko (obod i dno kalupa), sipati krem i ostaviti tortu na hladno mesto da se dobro stegne.
Skinuti kalup i dekorisati tortu po želji.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 66 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Natrijum - 57 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 33 mg
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Natrijum - 28.5 mg
Vlakna - 0.5 g