Prezlu, đumbir i sok od limuna staviti u činiju i izmešati. Kalup premazati margarinom i rasporediti masu za koru. U šerpu sipati pulpu od limuna, šećer i gustin. Kuvati dok se ne zgusne i prohladiti. Sitan krem sir kratko izmiksati i dodavati jedno po jedno jaje. Sjediniti obe mase i sipati preko kore od prezle u kalupu. Ispeći čizkejk u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta. Ukrasiti umućenom slatkom pavlakom i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 171 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 48 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 77.5 kcal
Natrijum - 85.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 8 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 24 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 1 g