Za pripremu kore potrebno je prvo rastopiti čokoladu i ostaviti da se prohladi. Razdvojiti žumanca od belanaca. Penasto umutiti belanca, postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje, a zatim dodati žumanca, brašno, prohlađenu čokoladu, rum i prašak za pecivo.
Smesu promešati i razliti u pripremljen kalup. Koru peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti i iseći na dva dela.
Za fil penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati gustin, a zatim smesu staviti u zagrejano mleko i neprekidno mešati dok se ne zgusne. Na kraju u skuvanu smesu, dok je topla, dodati 100 g čokolade i mešati dok se ne rastopi. Fil ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu penasto umutiti margarin. U ohlađen fil dodati iseckanu čokoladu i orahe, promešati i sjediniti sa margarinom. Filom premazati donju i preklopiti drugom korom.
Umutiti šlag krem od čokolade sa mlekom i premazati celu tortu. Tortu dekorisati i ostaviti da se ohladi u frižideru do služenja
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 20 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 109 mg
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Natrijum - 185 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 54.5 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Natrijum - 92.5 mg
Vlakna - 0.5 g