Kore iseći prema veličini pleha. Ređati u pleh po tri kore, premazati ih uljem i puniti smesom od mlevenog maka, suvog grožđa, cimeta i šećera.
Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i punjenje.
Od gore pokriti sa dve kore, poprskati uljem i iseći na kocke.
eći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 20 minuta.
Skuvati šećer, vodu i sok od jednog limuna da bi se dobio sirup.
Gotovu pitu izvaditi iz rerne, preliti slatkim sirupom i medom, ostaviti da se ohladi i tek onda služiti.
U nekim zemljama mak ne koriste za ishranu, već samo kao začin, zbog neopravdanog straha od narkotičkog delovanja. Međutim, takva svojstva pokazuju samo nezrele glavice maka i sa sazrevanjem ona se u potpunosti gube.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 105 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 127.5 kcal
Natrijum - 52.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 1 g