šargarepu kratko prokuvati i dobro procediti. U činji umutiti margarin, dodati kornfleks, smeđi šećer i promešati. Umutiti jaja, dodati šećer, brašno, vanil-šećer, cimet i pire od šargarepe. Sjediniti obe mase i rasporediti u pripremljene posude za suflee. Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 10 minuta. Posuti suflee šećerom u prahu i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 289 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 106 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 144.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 1.5 g