Ređati po tri kore jednu preko druge, poprskati sa malo ulja i mineralne vode, pa po ivici ređati iseckane suve šljive.
Posuti mlevenim lešnicima, bademima i šećerom, uviti i ređati u podmazan pleh.
Preliti uljem i mineralnom vodom pripremljenu pitu, i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata.
Pitu prohladiti, iseći na manje komade i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 102 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Natrijum - 51 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 2 g