Rendanu šargarepu posuti cimetom i promešati.
Razviti kore, posuti šećerom, staviti šargarepu i uviti u rolat. Ređati u tepsiju premazanu uljem i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko pola sata.
Pitu ohladiti i iseći na manje komade.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 7 %
Masti - 1 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 74 %
Natrijum - 84 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 35 kcal
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 6.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Natrijum - 42 mg
Vlakna - 0.5 g