Toggle Navigation

 

Slatka pita sa šargarepom

Šargarepu nemojte čuvati pored voća ili povrća koje proizvodi etilen (jabuke, krompir) jer će postati gorka.

Plativoo
Priprema

Rendanu šargarepu posuti cimetom i promešati.

Razviti kore, posuti šećerom, staviti šargarepu i uviti u rolat. Ređati u tepsiju premazanu uljem i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko pola sata.

Pitu ohladiti i iseći na manje komade.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 1 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 74 %

Natrijum - 84 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 35 kcal

Belančevine - 0.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 9.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 6.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Natrijum - 42 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

25

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g kora za pitu
    • 1 kg rendane barene šargarepe
    • 100 g šećera
    • 1 kašičica cimeta
    • 1 kašika ulja