Toggle Navigation

 

Sladoled od grožđa i ruma

Poslastice pripremljene sa rumom ili drugim alkoholnim pićima nisu pogodne za decu. Ukoliko imate dete za pripremu ove poslastice umesto ruma možete upotrebiti esenciju sa ukusom ruma.

Plativoo
Priprema

U činiju staviti suvo grožđe, preliti rumom i ostaviti da odstoji. Umutiti penasto jaja sa šećerom, sipati u zagrejano mleko i kuvati dok se masa ne zgusne. Umutiti biljnu pavlaku, dodati suvo grožđe sa rumom i promešati. Obe smese sjediniti, promešati i dobro ohladiti. U čaše staviti kugle sladoleda, posuti zrnima grožđa i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 285 kcal

Natrijum - 90 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 72 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 45 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 142.5 kcal

Natrijum - 45 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 36 mg

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Ugljeni hidrati - 22.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 100 g suvog grožda
    • 300 g grožđa
    • 50 ml ruma
    • 250 ml obranog mleka
    • 100 g šećera
    • 2 jaja
    • 300 ml biljne pavlake
Ključne reči:
grožde šecer rum pavlaka