U činiju staviti suvo grožđe, preliti rumom i ostaviti da odstoji. Umutiti penasto jaja sa šećerom, sipati u zagrejano mleko i kuvati dok se masa ne zgusne. Umutiti biljnu pavlaku, dodati suvo grožđe sa rumom i promešati. Obe smese sjediniti, promešati i dobro ohladiti. U čaše staviti kugle sladoleda, posuti zrnima grožđa i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 90 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 142.5 kcal
Natrijum - 45 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 1 g