Breskve i pomorandžu oljuštiti, odstraniti koštice i iseći na manje komade. Staviti voće u blender i miksati zajedno sa sokom od limuna i šećerom. Posebno umuiti mleko sa biljnom pavlakom, a zatim sjediniti sa voćnom smesom. Dobro umutiti i staviti da se masa zamrzne. Kašikom za sladoled vaditi kugle sladoleda u čaše i ukrasiti.
Iako je udeo ukupnih masnoća u energetskoj vrednosti ovog sladoleda u okviru preporučenih vrednosti, udeo zasićenih masti je dvostruko veći od preporučenog. Osobe koje boluju od ateroskleroze, dijabetesa ili imaju povišene masnoće u krvi, trebalo bi da izbegavaju poslastice ovakvih nutritivnih karakteristika.
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 50 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 71 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 25 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 35.5 %
Vlakna - 0.5 g