Nauljiti uski kalup za hleb veličine 11x22 cm.
U šerpu staviti šećer, dodati 5 kašika vode i na laganoj vatri zagrevati dok se potpuno ne istopi. Pojačati vatru i kuvati 2 minuta. Za to vreme umutiti belanca u čvrstu penu. Vruć šećerni sirup pažljivo sipati u sneg od belanaca, malo po malo, na najmanjoj brzini miksera. Mutiti oko 2 minuta, a zatim ostaviti sa strane. U drugoj posudi umutiti slatku pavlaku i ostruganu vanilu (ili ekstrakt vanile). Umešati sneg od belanaca u umućenu pavlaku i podeliti u tri dela.
Iseći od papira za pečenje tri pravougaonika formata kalupa. Izmiksati jagode i šećer u prahu u pire, ocediti sok i umešati u prvi deo krema. Prebaciti u kalup, poravnati kašikom i preko staviti peki papir. Staviti u zamrzivač na 30-ak minuta.
Izvaditi iz zamrzivača, ukloniti papir za pečenje pa dodati sladoled krem sa vanilom. Ponovo poravnati i staviti novi papir, pa ostaviti u zamrzivač na pola sata.
U međuvremenu, otopiti crnu čokoladu i umešati u treći deo pavlake. Izvaditi iz zamrzivača kalup, ukloniti papir i dodati treći deo krema sa čokoladom i pokriti papirom. Vratiti u zamrzivač na 3-4 sata ili preko noći.
Pre služenja izvaditi desetak minuta ranije (da bi se lakše izvadilo iz kalupa), ukloniti papir, prevrnuti na tacnu i dekorisati iseckanim jagodama.
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 62 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 44 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Natrijum - 21 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 42.5 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 22 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Natrijum - 10.5 mg
Vlakna - 0.5 g