Toggle Navigation

 

Šarene kape

Kokosovo mleko ili krem se pripremaju od oraha u kombinaciji sa toplom vodom. Koristi se i u pripremi mnogobrojnih koktela i pića, a veliki primenu ima u industriji kozmetike.

Plativoo
Priprema

Umutiti svako testo posebno i ostaviti oko pola sata da odstoji.

Nakon toga od svakog testa praviti prutiće. Umotati jedan oko drugog i uviti u krug, oblikovati kao kapu.

Poređati kapice u tepsiju i ispeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta.

Kapice preliti medom ili šerbetom od vode i šećera.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 51 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 22 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Natrijum - 115 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 27.5 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 25.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 11 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Natrijum - 57.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

80 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 100 g kokosa
    • 10 g suvog kvasca
    • 2 jaja
    • 30 g šećera
    • 200 ml mleka
    • 200 ml ulja
    • 500 g brašna
  • Testo:
    • 1 kašika čokolade u prahu
    • 10 g suvog kvasca
    • 2 jaja
    • 30 g šećera
    • 200 ml mleka
    • 200 ml ulja
    • 500 g brašna