U činiju staviti mast, šećer, mlevene orahe, mleko i prašak za pecivo. Promešati sastojke i dodati brašna koliko je potrebno da se umesi ne previše meko testo, koje se mora odvajati od ruku kad je gotovo.
Modlice premazati sa malo masti, napuniti testom i peći u rerni na 140*C.
Pečene šapice pažljivo izvaditi iz modlica, uvaljati u šećer u prahu i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 23 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 12.5 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 11.5 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 3.5 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 0 g