Skuvati griz u mleku. Posoliti, dodati polovinu rendanog trapista, mast i promešati. Skloniti sa vatre i uz stalno mešanje dodavati jedno po jedno žumance.
Pripremljenu masu od griza izručiti na pokvašenu dasku, rastanjiti na debljinu 1 cm i ostaviti da se ohladi.
Okruglom modlicom vaditi pogačice i poređati u pripremljenu tepsiju. Pogačice posuti preostalim trapistom i peći u rerni zagrejanoj na 220°C, oko 15 minuta, dok ne porumene.
Pogačice od griza servirati i poslužiti tople.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 45 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 35 kcal
Natrijum - 22.5 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 13.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 0 g