Kvasac i šećer razmutiti sa malo mlakog mleka i ostaviti da nabubri.
U činiju staviti brašno, jaja, so, biber, mast i razmućen kvasac. Umesiti glatko testo i ostaviti da se udvostruči.
Oklagijom razviti testo na tanji list i premazati samlevenim čvarcima. Preklopiti sa svih strana i ostaviti 10 minuta da se testo odmara. Postupak ponoviti tri puta.
Zatim razviti testo i nožem iseći pogačice.
Poređati ih u pripremljenu tepsiju i premazati svaku umućenim jajetom.
Staviti da se peku u zagrejanu rernu na 200°C, oko pola sata.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 640 kcal
Natrijum - 47 mg
Masti - 55 g
Masti (%) - 79 %
Zasićene masti - 18 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 23.5 mg
Masti - 27.5 g
Masti (%) - 39.5 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 0.5 g