Izmiksirati margarin, dodati uz stalno mešanje jaja, šećer, prašak za pecivo, kiselo mleko, brašno i mlevene orahe. Smesu sipati u pripremljen kalup i staviti da se peče 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200*C. U činijicu odvojiti deo mleka, staviti puding prah i promešati. Ostatak mleka skuvati, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U ohlađen puding staviti sitan sir, šećer u prahu, ekspandiran pirinač i dobro promešati. Filom premazati koru i odgore narendati na krupno čokoladu.
Ukoliko želite da bez posledica po svoje zdravlje i figuru uživate u ovoj poslastici, planirajte i odgovarajuću fizičku aktivnost. Primera radi da bi potrošili 350 kcal koliko ima jedno parče ove torte, treba da igrate tenis oko 60 minuta ili šetate oko 100 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 115 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 210 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 24 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 57.5 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 105 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 12 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 0.5 g