Lisnato testo razvući oklagijom i iseći na trake širine 1,5 cm. Kalupe (modlice u obliku valjka) za šam rolne obmotati dijagonalno jednom trakom testa. Poređati tako pripremljene kalupe u tepsiju i ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C.
U šerpi skuvati šećer i vodu dok smesa ne postane gusta kao med. Skloniti sa grejnog tela.
Ulupati čvrst sneg od belanaca, dodati šećer u prahu i dobro umutiti.
Vruć sirup sipati u pripremljena belanca uz stalno mešanje nad parom, a zatim ostaviti da se ohladi.
Izvaditi kalupe iz testa i napuniti filom koji je sipan u špric.
Poređati na tanjir i posuti prah šećerom.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 136 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 68 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 0 g