Čokoladu i puter staviti na paru da se otopi. Ulupati belanca sa šećerom, dodati žumanca. Uliti rastopljenu čokoladu i puter i lagano umešati brašno i prašak za pecivo. Uliti u pobrašnjen i nauljen okrugao kalup za torte i peći 20 min. na 200°C. Izvaditi i ohladiti.
Ohlađeno preseći i namazati džemom od kajsija spolja i iznutra.
Ostaviti u frižider da se ohladi.
Istopiti čokoladu sa uljem i preliti tortu. Dekorisati po želji.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 150 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 103 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 147.5 kcal
Natrijum - 75 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 51.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 0.5 g