Umutiti sastojke za koru, razliti u okrugli pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta. Koru ohladiti i preseći na dva dela.
Razmutiti puding sa malo mleka, a ostatak mleka skuvati sa šećerom. U vrelo mleko dodati razmućen puding i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Puding ostaviti da se ohladi.
Banane iseckati na kolutove i isprskati sokom od limuna da ne bi izgubile boju (odnosno da ne bi pocrnele).
Penasto umutiti margarin, dodati u ohlađen puding i fil dobro umutiti.
Donju koru premazati filom, staviti banane i preklopiti drugom korom. premazati tortu ostatkom fila (u tankom sloju).
Po radnoj površini posuti šećer u prahu, staviti fondan masu i razvući oklagijom. Prekriti tortu fondanom, dekorisati po želji i do posluženja ostaviti na hladnom mestu.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 40 mg
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Natrijum - 140 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 82.5 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 20 mg
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Natrijum - 70 mg
Vlakna - 0.5 g