Umutiti penasto margarin sa šećerom, dodati belo vino, prašak za pecivo i brašno i umesiti mekše testo.
Razliti u pripremljenu tepsiju i peći u rerni na 180°C oko pola sata.
Gotov kolač ohladiti, premazati pekmezom od kajsija, posuti mlevenim orasima i iseći na kocke.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Natrijum - 153 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Natrijum - 76.5 mg
Vlakna - 0.5 g