Toggle Navigation

 

Posni kolač sa vinom

I malo parče je veliko zadovoljstvo.

Plativoo
Priprema

Umutiti penasto margarin sa šećerom, dodati belo vino, prašak za pecivo i brašno i umesiti mekše testo.

Razliti u pripremljenu tepsiju i peći u rerni na 180°C oko pola sata.

Gotov kolač ohladiti, premazati pekmezom od kajsija, posuti mlevenim orasima i iseći na kocke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 40 g

Ugljeni hidrati (%) - 54 %

Natrijum - 153 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 2 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Natrijum - 76.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 ml belog vina
    • 200 g smeđeg šećera
    • 200 g margarina
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 300 g brašna
    • 300 g pekmeza od kajsija
    • 100 g mlevenih oraha