U činiji umutiti keks, sojine ljuspice, omekšali margarin i sok od jabuke. Rasporediti masu za koru po kalupu.
Jabuke oljuštiti, iseći na kocke i skuvati u ključaloj vodi. Jabuke ocediti, staviti u blender i pripremiti pire. Skuvati puding u soku od jabuka sa šećerom, prohladiti i dodati pire od jabuka.
Fil promešati, rasporediti po kori u kalupu, dekorisati rendanom belom čokoladom i posuti lešnicima.
Posnu tortu od jabuka ostaviti u frižider da se stegne.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 3 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 77 %
Natrijum - 229 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 38.5 %
Natrijum - 114.5 mg
Vlakna - 1 g