Umutiti sastojke za koru, staviti u kalup i ispeći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta. Pečenu koru ohladiti i iseći na tri dela.
Kesten pire, pekmez od kajsija, rum i orahe promešati i pripremiti fil.
Ohlađene kore premazati filom i tortu preliti rastopljenom crnom čokoladom.
Posnu tortu od kestena ostaviti da se stegne.
Porcija za odraslu osobu - 85 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 1 mg
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Natrijum - 9 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 42.5 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0.5 mg
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Natrijum - 4.5 mg
Vlakna - 0.5 g