Čokoladu sa puterom rastopiti na pari, izliti na papir za pečenje, prekriti papirom za pečenje a zatim rastanjiti oklagijom na što tanji list. Tako rastanjenu mlaku čokoladu iseći na kvadrate veličine 4x4 cm, staviti na pleh i ostaviti u frižider da se dobro ohladi.
Umutiti slatku pavlaku sa sitno iseckanom mentom i staviti u dresir džak.
Na listić ohlađene čokolade staviti smesu od mente, poklopiti drugim listićem čokolade i ponoviti postupak dok se ne dobiju 4 “sprata”.
Na kraju dekorisati listićem mente, servirati na tanjir i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 10 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 68 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 9.5 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %
Vlakna - 0.5 g