Toggle Navigation

 

Pohovane banane sa čoko prelivom

Čokolada mora biti sjajna, glatka, hrskava i ne sme mirisati na šećer, jer kvalitetne čokolade imaju minimum 60 posto kakaa i vrlo malo šećera.

Plativoo
Priprema

Odvojiti žumanca i belanca. Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo i mineralnu vodu i umutiti u kompaktnu smesu.

Dodati penasto umućena belanca i pažljivo umešati.

Banane iseckati na kolutove, panirati u umućenu smesu i peći u dubokoj masnoći.

Pohovane banane ocediti na papirnim ubrusima.

Rastopiti čokoladu u mleku i skuvati preliv.

Banane servirati na tanjir, preliti čoko prelivom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 175 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 10 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 81 mg

Ugljeni hidrati - 31 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Natrijum - 188 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 62.5 g

Energetska vrednost porcije - 87.5 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 40.5 mg

Ugljeni hidrati - 15.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Natrijum - 94 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 banane
    • 3 jaja
    • 70 g pšeničnog brašna
    • 100 ml mineralne vode
    • 10 g praška za pecivo
    • 50 g šećera
    • 50 g crne čokolade za kuvanje
    • 100 ml mleka