Toggle Navigation

 

Pita sa suvim voćem i i bademom

Savršeni slatki zalogaj, praznik na tanjiru.

Plativoo
Priprema

Suvo voće sitno iseckati, pomešati, dodati mlevene bademe, preliti medom i promešati.

Staviti 4 kore, jednu preko druge, poprskati sa malo ulja, filovati nadevom od suvog voća, uviti u rolat i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.

Pitu staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći dok ne porumeni.

Skuvati sirup od vode, šećera i soka od limuna. Toplim sirupom preliti pitu i ostaviti da se ohladi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 75 %

Natrijum - 82 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 65 kcal

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 1.5 g

Masti (%) - 9 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 37.5 %

Natrijum - 41 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Za prelivanje:
    • 200 ml vode
    • 200 g šećera
    • sok od jednog limuna
  • Ostali sastojci:
    • 500 g kora za pitu
    • 100 g brusnica
    • 100 g suvih kajsija
    • 100 g suvih smokava
    • 100 g suvih šljiva
    • 199 g meda
    • 100 g mlevenog badema